Diagonal kistdekoration i rosa

Den andra kistdekorationen jag gjorde var av mindre storlek och skulle ligga diagonalt över kistlocket.

Jag satte i den blötlagda oasisen i hållaren och jobbade ut med grönt (salal och plumosus). Jag satte även i amaranthus som hängde ner längst båda sidor.Efter det började jag sätta i mina rosor i en genomgående linje över dekorationen.Jag satte även i rosor "fram" och "bak" på dekorationen. Utöver rosor använde jag mig av anastasia och ranunkel. Ranunkel är en av de finaste blommorna jag vet, det är bara så synd att den ska vara så bångstyrig att arbeta med ;)
Som pricken över i:et satte jag i klängliljor och lät en amaranthus slingra över dekorationen (:Jag tyckte att den här kistdekorationen var underbart vacker!

Kistdekoration förresten? Titta så fin den blev som dekoration för ett bröllop eller fest när jag lånade Jennifers höga bord för att ta kort ^^Kistdekoration i orange och rött

Förra veckan gjorde vi kistdekorationer i skolan, och för att kunna göra kistdekorationer behöver man ha - ja, just det, kistor. Det kändes lite lustigt att stå och jobba i ett klassrum tillsammans med fyra kistlock, men eftersom det bara var kistlock och inte hela kistor så kändes det inte så farligt.

Det fanns fyra olika kistdekorationer att göra och vi drog lott om vilken man skulle börja med. Jag fick börja med den största dekorationen som skulle gå i orange och rött.

Jag började med att sätta fast en blötlagd oasis i en speciell hållare för kistdekorationer. Sen satte jag i grönt i form av salal, läderblad och plumosus.Sen satte jag ut den långa linjen med liljor.Efter det fyllde jag ut formen med germini och rosor. När man gör kistdekorationer måste man tänka på att dekorationen ska följa formen på kisten, blommorna längst ner på sidorna måste därför stickas i snett så att inte dekorationen "flyger".
Sen var det bara att jobba på och fördela blommorna jämnt över dekorationen. Förutom liljor, germini och rosor använde jag även hypericumbär.Bröllopsmässa i Skara Domkyrka

Lördagen den 11/2 var vi några från klassen som åkte med Haga Limo till bröllopsmässan i Skara Domkyrka. Redan 07.45 rullade en limo fullpackad med glada tjejer och blommor iväg mot Skara :) Det var lite pirrigt att ingen av lärarna följde med, men allting gick toppen! Det var jättekul med alla som kom fram och tittade på våra buketter, pratade och ställde frågor, och det kändes huuur proffsigt som helst att folk tog mitt visitkort ^^,

Jag tog tyvärr inte så många kort själv, men jag lånar några från Haga Limos facebook-sida ^^

Hjärtformad bukett

I fredags fick vi testa på att göra en hjärt-formad bukett. Det var riktigt kul, bortsett från att fyra stjälkar hann gå av för mig innan jag blev klar... Men tvi den som ger sig ;)

Jag började med att trä på 20 nejlikor på aluminiumtråd.Sen böjde jag ihop ändarna av aluminiumtråden så att jag fick en cirkel av nejlikor. Efter det såg jag till att alla stjälkar låg i spiral innan jag formade till ett hjärta.

När hjärtformen var klar hade jag även i lila-blå blommor som jag lät jobba inuti hjärt-formen för att "fylla ut" den.Sen dekorerade jag med gräs och hypericumbär ^^, Så sött!Alla hjärtans-bukett i rede

Vi hade några gamla reden hängandes i klassrummet och i tordags var det dags att ta till vara på dom och "pimpa upp" dom lite, så vi använde oss av dom till en alla hjärtans-bukett.

Jag började med att fixa ett handtag med hjälp av trådar som jag böjde till. Sen lindade jag in midolinopinnar som jag formade till ett hjärta :)Sen satte jag i blommorna - tre rosor, två gerbara, två krysantemum "kermit", hypericumbär, och grönt i form av salal, aralia och läderblad. Jag satte även i gräs och ett filthjärta :)Parallel dekoration

Vi har även testat på en ny stickteknik denna veckan, nämligen parallel stick-teknik. Det innebär att alla stjälkar sticks parallelt - alltså rakt ner, sida vid sida.

Jag började med att skära till blötlagd oasis och sätta ner den i en kruka. Sen satte jag kanna- och midolopinnar i olika härliga färger.Sen var det dags för blommorna - rosenstav och älskade, älskade tulpaner :)Sen böjde jag runt midolinopinnarna och najade fast med myrtentråd. Jag gjorde även några hjärtan av myrtentråd som jag satte fast för att dölja mina najningar och så i med ännu mera färg i form av dekorationssten. 

Jag tyckte jättemycket om den här dekorationen! Dels för att sticktekniken var rolig (och enkel och lättarbetad), och så alla färger :)Solitär bukett

Alla hjärtans dag närmar sig och det har varit love in the air hela veckan i skolan ^^,

I torsdags gjorde vi bland annat solitära buketter med en röd ros. En solitär bukett är en bukett där man bara använder sig av en blomma som man dekorerar, något som kan vara väldigt användbart t.ex. vid alla hjärtans när priserna på röda rosor skjuter i höjden.

Jag valde att dekorera min röda ros ganska enkelt med tre guld pinnar, guldfärgad myrtentråd och två gräs som jag böjde till ett hjärta. Jag satte även i en söt liten kärlekshälsning :)Brudbukett i konstgjort material, Tropical

Jag hann utöver "glass"-buketten även med en annan bukett i konstgjort material. Den här buketten och jag klickade direkt! Jag skulle göra en bukett som passade till ett bröllop på stranden i  ett exotiskt land ^^,

Jag gjorde först iordning handtaget - floratejpade och lindade med band. Jag satte sisal på undersidan av själva oasishållaren.Eftersom materialet jag skulle använda mig utav var konstgjort så la jag inte oasisen i blöt. Men att sticka i torr oasis var inte det enklaste! Jag är lite rädd att någonting ska trilla ur... men jag tror att jag säkrade det som behövde säkras, men man vet ju aldrig...

Hur som helst! Jag försökte hålla mig till lite strand-färger på blommorna och satte även i två snäckor. För att snäckorna skulle sitta fast satte jag i trådar som jag limmade fast inne i snäckan, trådarna använde jag sen för att fästa fast i nätet på hållaren.När buketten var klar så såg det lindade hantaget så litet och fjuttigt ut, så jag tog en likadan strut som jag använda till min "glass"-bukett och limmade fast. Det såg mycket bättre ut, och passa perfekt till buketten :)

Brudbukett av konstgjort material, "Glassen"

Den här veckan är det fullt upp med massa roliga projekt! I måndags fick alla varsitt kuvert med en bild på en brudbukett som vi skulle efterskapa, knorren på det hela var att vi bara eller till största del bara skulle använda oss utav konstgjort material.

Min bild var av en rund bukett med små blommor som stack ut, i ett strutformat handtag.
Jag började med att sätta ihop själva buketten och förlänga stjälkarna med en annan stjälk.Sen satte jag i pärlnålar och lindade runt spoltråd kring de blommorna jag hade tänkt ha som "utstickare". Det var riktigt pilligt och tog sin lilla tid. Men när jag väl satte i några i buketten så såg det verkligen inte bra ut - det var bara att bita i det sure äpplet och byta "utstickarblommor"... Men de andra blommorna jag tog passade in mycket bättre :)
Sen var det dags för handtaget. Jag tog en strut och klippte ur botten (eller toppen, beroende på hur man ser på det, haha) och satte i stjälkarna i den. Eftersom struten var i guld, vilket inte passade min bukett, limmade jag fast grönt sisoflor kring den.Sen dekorerade jag handtaget med grönt konstgjort material, trådar och bast.

Jag vet inte riktigt vad jag tycker om slutresultatet... Den var jätterolig att göra! Men jag vet inte.. jag personligen tycker inte att den känns som en brudbukett. Men den blev cool :)

Sen kunde jag inte med att linda upp blommorna jag trådade från början, så de fick bli en liten tärnbukett ^^,


Brudbukett, engelsk klase

..eller engelsk snabel, haha xD

Den andra buketten som jag gjorde efter bild förra veckan var en så kallad engelsk klase. När jag såg de olika buketterna vi hade att välja mellan så fick den här en låg prio hos mig, men jag valde att göra den ändå. Främst för att den kändes mest lärorik.
Så det var bara att sätta sig och göra knippen. Och många knippen blev det ;)När alla knippen till slut var klara tog jag den grövsta skafttråden vi hade och tejpade den med floratejp, sen la jag knippena i omgångar och lindade fast dom med myrtentråd.
När "snabeln" (haha!) var klar tejpade jag ihop alla trådarna i handtaget och limmade fast i en hållare.Sen satte jag i en oasis i hållaren och byggde ut resten av buketten med mer blommor. Från början förstod jag det som att vi hade en halv dag till på oss, men så var inte fallet. Det blev lite stressigt och jag trodde inte att jag skulle hinna med att få klart den... Men det gjorde jag! :) Det är en så härlig känsla att inse hur långt man kommit på så kort tid, tänk hur grym jag kommer vara om ett halvår till ^^,


Brudbukett, solbollar

Den här veckan har varit sååå rolig - vi har fått göra brudbuketter efter bild. Tyvärr hann jag bara göra två, hade gärna hunnit med en tredje också, men jag är ändå jättenöjd med vad jag har gjort :)

Den första buketten jag valde att göra var min favorit - en brudbukett gjord av bara solbollar! Så häftig, så ball, så snygg - och så rolig att göra!

Jag började med att binda samman 12 solbollar som tillsammans blev en boll i sig - den här buketten skulle göras utan någon oasis.Sen satte jag fast de andra solbollarna genom att sticka dem mellan solbollarna i bollen (mycket bollar här, haha)För att säkra stjälkarna och hålla allting på plats använde jag mig av gula buntband ^^Sen var det bara att jobba vidare för att få till en snygg droppform :)
Jag tyckte personligen att buketten var snygg som den var med bara solbollarna, men buketten på bilden var dekorerad med gräs, galaxi och orkidéklockor så jag satte i det också, vilket visade sig vara mer klurigt att själva buketten.

Cool va? ^^,


Droppformad brudbukett

En lite mer komplicerad droppformad brudbukett än första gången - nu fick vi svårare blommor som dessutom hade några av utbildningens bredaste stjälkarna :p Lite oroväckande när man vet att man ska få plats med allting i en oasis stor som en tennisboll utan att någonting trillar ut...

Men det var bara att sätta igång - gjorde iordning handtaget som sig bör och satte i en grön botten av plumosus, ecucalyptus och ruskus. Sen satte jag i några ornithogalum i droppen, precis som första gången trådade och fäste jag droppens blommor. Satte även i en ros som toppblomma - älskar färgen på rosorna vi fick den veckan! ^^,Och sen vet jag inte vad som hände... Total fokus och koncentration? När jag väl tog fram kameran igen hade jag satt i alla blommor. Jag fyllde ut droppen med rosor, och byggde även ut "bollen" med rosor och en ornithogalum. Sen fyllde jag ut hela buketten med mer eucalyptus, ruskus och vaxblommor.Jag tyckte att den här buketten med de vackra rosorna var så fin som den var, så jag dekorerade bara med en orkidéklocka som jag satte fast i buketten med hjälp av en skaftning.
Sen lovade jag Jennifer att jag skulle lägga upp mina brudbukettsposér, så.. here it comes ;)


Rundbunden brudbukett

Vi jobbar på i ganska snabbt tempo på utbildningen, vilket jag gillar (: Veckan efter de första brudbuketterna var gjorda var det redan dags att höja ribban och göra samma bukettmodeller med svårare material.

Till den rundbundna fick vi använda oss av rosor, nejlikor, krysantemum och vaxblommor. Jag skippade de gröna nejlikorna och gjorde en rosa bukett med små vita inslag ^^,

Först av allt gjorde jag iordning handtaget. Sen sätta jag i toppblomman för att bestämma bukettens höjd och "sidoblommor" i nederkant för att bestämma bukettens form. Det gäller att vara noga redan från början, de första blommornas placeringar bestämmer hur hela bukettens form kommer att se ut.
Sen fyllde jag på med fler rosor, krysantemum och vaxblommor - vaxblommorna är såå fina! Sen luktar de supergott också ^^,När alla blommorna var på plats (efter några små svordommar över bångstyriga krysantemum) var det dags för dekorerande. Här dekorerade jag med några pärlnålar och aluminiumtråd som jag böjde till. Fäste även galaxiblad på undersidan med hjälp av pärlnålar.

Behöver jag ens säga att jag blev jättenöjd? ;)


Den första droppformad brudbuketten (:Här har jag börjat med att sätta ut en slags grund av plumosus, läderblad och rosor.För att blommorna i "droppen" inte ska trilla ut så trådar man dom och fäster fast trådarna i nätet på hållaren.Här har jag satt i alla rosorna och även några kallor - dags för dekoration! Jag valde att dekorera med några pärlnålar, gräs och midolinopinnar.
Helt otroligt att man lyckas så bra, ibland kan jag inte fatta att jag bara gått ett halvår på utbildningen, så grym som jag är ;)


Min första brudbukett med tillhörande stiftad tärnbukett

Efter jullovet kastade vi oss rakt in i kärlekens tema - det var dags för brudbuketter ^^,

Den första buketten vi skulle göra var en rundbunden brudbukett med nejlikor.
Jag började med att sätte i en blötlagd oasisboll och säkerhets-limmade fast nätet på hållaren. Vi skulle göra ett förlängt handtag så jag floratejpade plasthandtaget, satte i trådar böjda som tältpinnar och floratejpade igen.För att täcka hållarens undersida satte jag fast galaxi-blad med hjälp av oasisfix, och sen lindade jag in handtaget och trådarna med papper för att skapa ett förlängt handtag. När jag var nöjd med formen på handtaget var det tags för en omgång till med floratejp. Sen limmade jag fast ett vitt band och satte en liten pärlnål nertill.Sen lindade jag runt papper och celofan runt handtaget för att undvika att det blev blött när jag satte i blommorna.

Det var lite nervöst men till slut fick jag i alla blommorna ^^Sen fick vi dekorera fritt, jag valde att bara dekorera med delar från nejlikorna och två gräs.

Tyckte att den blev jättefin, tjiho - min första rundbundna brudbukett ^^,

Några dagar senare använde vi nejlikorna från brudbuketterna till att göra en stiftad tärnbukett.
Började med att skafta och floratejpa alla nejlikorna, ett... mindre roligt projekt ;)


Work in progress

Tack vare trådarna kan man böja blommorna i den vinkeln man vill ha dom och på så sätt få till en boll-form.
Jag satte också i fyra tjockare trådar böjda i en L-form för att kunna fästa fast björkris.Sen lindade jag in handtaget med ett band och nålade fast galaxiblad på undersidan.Min första brudbukett med tillhörande stiftad tärnbukett^^,

Efter jullovet kastade vi oss rakt in i kärlekens tema - det var dags för brudbuketter ^^,

Den första buketten vi skulle göra var en rundbunden brudbukett med nejlikor.
Jag började med att sätte i en blötlagd oasisboll och säkerhets-limmade fast nätet på hållaren. Vi skulle göra ett förlängt handtag så jag floratejpade plasthandtaget, satte i trådar böjda som tältpinnar och floratejpade igen.För att täcka hållarens undersida satte jag fast galaxi-blad med hjälp av oasisfix, och sen lindade jag in handtaget och trådarna med papper för att skapa ett förlängt handtag. När jag var nöjd med formen på handtaget var det tags för en omgång till med floratejp. Sen limmade jag fast ett vitt band och satte en liten pärlnål nertill.Sen lindade jag runt papper och celofan runt handtaget för att undvika att det blev blött när jag satte i blommorna.

Det var lite nervöst men till slut fick jag i alla blommorna ^^Sen fick vi dekorera fritt, jag valde att bara dekorera med delar från nejlikorna och två gräs.

Tyckte att den blev jättefin, tjiho - min första rundbundna brudbukett ^^,

Några dagar senare använde vi nejlikorna från brudbuketterna till att göra en stiftad tärnbukett.
Började med att skafta alla nejlikorna, ett... mindre roligt projekt ;)


Work in progress

Tack vare trådarna kan man böja blommorna i den vinkeln man vill ha den och på så sätt få till en boll-form.
Jag satte också i fyra tjockare trådar böjda i en L-form för att kunna fästa fast ett rede.
Prov - bukett och begravningsdekoration

Innan jullovet hade vi två praktiska prov - julbukett i rede och stående begravningsdekoration a la Anna-Karin :)

Buketten blev jag superdupernöjd med! ^^,Jag blev jättenöjd med begravningsdekorationen också, men inte lika nöjd som med buketten. Jag hade velat få den mer "fyllig".Bättre sent än aldrig - julgrupper

Ojojoj, nu var det verkligen ett tag sen jag bloggade! Jag var lite väl lat med bloggandet strax innan jullovet, och sen kom jag liksom inte riktigt igång med det igen. Men nu så!

Som sagt - bättre sent än aldrig, här kommer några av julgrupperna jag och min julgrupps-grupp gjorde. Vi fick den något svåra färgen rosa att jobba efter, ingenting jag själv skulle valt att köpa men läckert blev det :)

RSS 2.0