Bordsdekorationer

Igår gjorde vi bordsdekorationer hela dagen - riktigt roligt! Vi gjorde en dekoration med rund form och en avlång.

Vi började med att blöta, sätta ner och forma oasis i en kruka. Vi gjorde en manschett av läderblad runt hela krukans kant och efter det började vi sticka i rosor. Först toppblomman och sen rosor i nederkant, instuckna i linje. Med hjälp av höjden på blommorna bestämmer man hur hög eller låg hela dekorationen ska bli, och linjerna gör att man får en jämn dekoration.

När rosorna var på plats i linje var det bara att täcka med grönt för att dölja så mycket oasis som möjligt. Sedan avslutade vi med att sticka i statice :)

       (klicka på bilderna för att göra dem större)

Efter lunch började vi med den avlånga bordsdekorationen. Samma princip som med den runda, men ändå inte - här gällde det verkligen att få till lååånga linjer (vilket visade sig lite klurigt med lejongap som inte ville peka dit jag ville, haha).

Precis som med den runda dekorationen så gjorde vi först en manschett, satte i en toppblomma och täckte oasisen med grönt. Vi satte i rosor som fick skapa en centrallinjen, som korsar sidolinjen. I våra dekorationen skapade vi en sidolinje med hjälp av krysantemum.

När linjerna var klara behövdes bara lite utfyllnad och sen - voila, min första avlånga bordsdekoration ^^

                    


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0