Repetition av hög och låg sorgdekoration

På torsdagen blev det också repetition och arbete på egen hand, denna gången skulle vi göra en hög och en låg sorgdekoration. Vi fick använda oss av ett bestämt antal blommor vilket gjorde saken lite enklare än att man själv ska bedömma hur mycket man behöver och av vilken sort. Det enda vi bestämde själva var färgen på rosorna och därmed lite färgen på hela dekorationen, jag valde vita rosor eftersom jag tycker att de är såå fina! ^^,

Vi gjorde den höga dekorationen först, och det var även den som läraren skulle "bedömma".

Jag började med att sätta en vattendragen oasis i en petit och bygga ut en manschett och två linjer framtill av grönt. Jag satte i cannapinnar och lejongap för att skapa höjd.Jag täckte mer av oasisen med salablad samt cypressknippen som jag skaftat med nejliketråd.
Jag byggde ut linjen ytterligare med fler lejongap, och skapade den andra linjen med rosor.Jag fyllde ut tomrum och skapade mer volym i dekorationen med hjälp av några hyperikumbär och grön santini. Sen täckte jag det sista av oasisen med fler salalblad och cypressknippen. Jag skapade en baksida med läderblad och salal. I linjen med rosorna satte jag i två smalare pinnar med pärlnålar i ändarna. Framtill skapade jag ett blickfång med hjälp av salal och en större pärlnål. Jag satte i några texasgräs för att förstärka formen ytterligare, satte även i gräs som jobbade uppåt, två av dem lindade jag runt cannapinnarna som annars såg lite tråkiga ut :)

Jag blev själv riiiktigt nöjd med resultatet! Den här veckan med alla repetitioner har fått mig att inse att jag faktiskt lärt mig en hel del. Jag fick åter igen bra respons från läraren och kände mig så duktig, så duktig ^^,

Sen var det dags att ta isär den och sätta igång med den låga dekorationen. Satte i en ny oasis i hållaren och jobbade ut en droppformad manschett av cypress. Sen skapade jag en lång linje med lejongap och en centrallinje med rosor. Sen jobbade jag på och fyllde ut med grön santini, hyperikumbär, cypressknippen och salal för att verkligen få till droppformen på dekorationen.
Det gick snabbare än jag själv hann koppla och innan jag visste ordet av sa Anna-Karin att den var jättefin och att jag kunde plocka ur den och börja städa :D

 

 


Repetition av begravningsbukett

I onsdags fick vi bland annat testa på att göra en begravningsbukett igen, men med fria händer. Jag brukar ju ha lite svårt att välja "rätt" material när jag ska göra buketter, men i onsdags gick det faktiskt bra - inget spring fram och tillbaka för att byta blommor ;) Arbetet i sig tyckte jag gick bra! Det kändes bra redan från start och jag märker själv att jag sakta men säkert börjar jobba upp ett bättre tempo.
Precis som med kransen så skulle läraren "bedömma" hur bra man hade gjort, och jag gick jättemycket beröm vilket kändes superbra ^^,Dekoration med björkris

Efter att jag var klar med begravningskransen fick jag ta isär dekorationen igen. Sen använde jag en del av blommorna och cypressknippena tillsammans med lite björkris och gjorde en dekoration i en glasskål.

Tyckte att den blev riktigt fin och höstig :)Repetition av begravningskrans

Idag fick vi ta upp dekorationen som vi gjorde på cypresskransen förra veckan för att göra den på nytt. Den här gången skulle vi jobba mer självständigt, och när vi kände oss klara skulle Fredrik "bedömma" hur bra vi hade lyckats.

Det som var svårt var att få ut blommor i den långa linjen, eftersom vi använde samma blommor som förra gången så var de redan nerkortade vilket gjorde att det inte fanns så många långa att använda sig utav.

Jag tyckte att det var jättekul att göra dekorationen förra veckan, och tyckte nog att det var ännu roligare idag när man bara kunde köra på utan att läraren hade genomgångar eller att man själv körde fast. Jag tyckte att jag hade ett bra tempo och blev riktigt stolt över mig själv - lite coolt vad man redan kan lyckas slänga ihop på några timmar ^^Lövros

Jag hade lite tid över i fredags när jag satt och väntade på skjutsen hem så jag gjorde en ros av lönnlöv ^^,
Tack för tipset Karin <3


Repetition av buketter

Hela torsdagen förra veckan fick vi ägna åt att repetera olika typer av buketter. Vi fick välja fritt bland alla blommor och bestämma själva vilka typer av buketter vi ville göra. Vi hade en prislista att jobba efter, vilket gjorde det hela lite klurigare eftersom vi tidigare har satt priser efteråt. Om vi ville skulle vi även ta tid på oss själva för att se hur snabbt vi arbetade.

Jag tyckte att det var en riktigt skön och välbehövlig dag! Jag har känt att buketterna är det som jag har svårast för - jag tycker att det är lite svårt att välja ut material som jobbar bra ihop, och blir sällan riktigt nöjd med resultatet. På grund av det gjorde jag i slutändan bara två buketter (en kompakt och en solitär) som jag lät vara. De andra buketterna gjorde jag, klippte upp, gjorde om, klippte upp, gjorde om, klippt... ja, ni fattar ^^,

Men den kompakta buketten blev jag riktigt nöjd med :)
Mosshjärtan

När begravningskransen var klar fick vi testa på att göra och dekorera egna mosshjärtan samt dekorera ett mosshjärta som skolan hade köpt in. Batteriet i min kamera tog slut så jag har inga bilder från själva tillverkningen, men jag ska försöka förklara ändå så gått jag kan :)

Vi började med att rita och klippa ut ett hjärta på en bit kartong. Sen skar vi två oasisblock på längden så att vi fick två 1/3-dels tjocka bitar och två 2/3-dels tjocka. Vi limmade fast bitarna av samma tjocklek på ena sidan av kartongen, skar bort överflödig oasis och gjorde sen samma sak med den andra sidan.

Sen var det bara att skära ner oasisen och forma till kanterna på sitt hjärta så som man ville ha det. Sedan lindade vi fast plattmossa runt hela hjärtat med hjälp av myrtentråd.

Hjärtat som vi gjorde själva skulle dekoreras enkelt. Jag skaftade några bitar ädelgran och satte fast, och dekorerade sen med två torkade grejer (vettetusan vad man ska kalla dom för..).Det färdiga hjärtat skulle vara lite "finare". Det fanns ett plastat hål i det hjärtat, jag valde att sätta i oasis i hålet som jag sen satte fast ljung och silvertrassel i. Jag satte även i en oäkta ros, två torkade kastajner(?) och en pärlnål. Jag lindade silverfärgad bouilliontråd runtom hjärtat, och satte i tre små pärlnålar. 
Tyckte själv att den blev jättefin ^^,


 


Begravningskrans

På onsdagen var det äntligen dags att dekorera cypresskransen! :)

Vi började med att blötlägga och skära till oasis som vi satte fast i en hållare. Hållaren skulle i sin tur fästas på kransen, vilket visade sig vara ett projekt i sig ;) Vi böjde till fyra skafttrådar på mitten som skulle fästas i varje hörn av hållaren samt en skafttråd böjd som en tältpinne som skulle sitta i mitten av hållaren. Skaften skulle stickas genom oasisen och kransen och sen fästas ihop på baksidan av kransen. De två första hörnen och mittepinnen gick jättelätt! De två andra hörnen var svårare att få igenom, men som tur är så är jag stor och stark.... ^^,När den väl satt på plats var det dags att bygga en manschett av cypress som skulle förstärka kransens form. Sen skapade vi höjd och lång linje med rosor. Den långa linjen är svängd för att följa kransens form.När den långa linjen var klar fyllde vi ut den med fler rosor, nejlikor, fresia, salal och bupleurum :)
Sen fyllde vi ut den yttre och inre sidan enligt samma prinicp.
Slutresultat blev minst sagt mäktigt, jag är mer än nöjd ^^,Allhelgonadekorationer a la ädelgran

Tisdagen denna vecka ägnades åt gravdekorationer, allhelgona närmar sig med stormsteg (jebus va tiden går fort när man har roligt!).

Vi började med att göra en krans. Först lindade vi in halmkransen i vlislin och klippte till bitar av ädelgran. Sen var det bara att linda på granriset på kransen med hjälp av spoltråd. Piece of cake om man jämför med den stora cypresskransen ;)
Sen var det dags att dekorera. Jag hade lite svårt att bestämma mig för vad jag skulle göra så jag hann tyvärr inte klart med det innan det var dags för nästa uppgift, men jag ska fixa klart kransen nästa vecka :)Nästa uppgift var en stående gravdekoration. Vi använde oss utav en petit med oasis som vi först satte i två "snyggtoppar" i för att skapa höjd och längd. Sen täckte vi resten av oasisen med mindre grenar, och dekorerade så klart ^^,

Begravningsdekoration med björkris

I torsdags fick vi göra en lite annorlunda begravningsdekoration. Det var mycket småpill innan den blev färdig (gillas!) och jag tyckte att den blev sååå söt och hade lätt kunnat ha den på köksbordet ^^,

Vi började som vanligt - oasis, petit, manschett i grönt :)
Sen var det dags att ta tag i björkriset. Vi använde spoltråd och satte ihop del efter del tills vi fick en lagom lång. Sen var det bara att måtta runt oasisen, fylla på med mer ris där det behövdes och sen sätta ihop den till en droppform. Vi använde oss av skaftttråd och färgad spoltråd för att få till den rätta formen på änden av riset.
Riset sattes fast i oasisen med tråd och lite hårdare bitar av ris. Vi satte i ett ljus, gjorde mossbollar lindade med myrtentråd och bouilliontråd som vi skaftade och satte fast, och satte även i ett äpple på cannapinne.
När allt det var på plats var det dags att skapa en lång linje med hjälp av två kallor (så fina!!). Vi satte i en pärlnål nertill på stjälkarna och lindade runt med bouilliontråd, formade till och nålade fast.

Täcka, täcka, täcka med grönt ^^
Och sen skapade vi sidolinje och centrallinje med hjälp av veronica (de lila blommorna på bilden) och rosor :)
Och avslutningsvis förstärkte vi formen och spaceade lite med hjälp av gräs.
Blev verkligen nöjd med resultatet!
^^,

Begravningsbukett och begravningsdekoration

Tisdagen började med en repetition av begravningsbuketten som vi pysslade med förra veckan. Den var lite svår eftersom det var ett annorlunda tänk än när man gör vanliga buketter, så det var skönt att få testa på det igen.

Vi skulle även göra en rosett till buketten, och ni som läst i min blogg tidigare vet ju hur bra det gick förra gången vi skulle göra rosetter i plastband... (Inte så bra). Men i tisdags fick jag bannemej till den! Så himla nöjd med mig själv ^^,
Sen fick vi göra en låg begravningsdekoration.
Började med att blötlägga och skära till oasis som vi satte i en oasishållare (petit). Sen gjorde vi en droppformad manschett av cypress, och täckte med grönt. Cypress är inte alltid det enklaste att få in i oasisen så vi skaftade knippen av cypress med nejliketråd - täckningsarbetet gick helt plötsligt mycket enklare och mycket snabbare än att stå med en och en (:
Sen var det dags att börja skapa linjer - långa linjen med lejongap, centrala linjen med rosor och sidolinjen med kryssantemum. Vi satte även ut lite bärhyperikum som utfyllnad där det behövdes (:Elmia Garden Flower Grand Prix

I tisdags rullade vi iväg till Jönköping för att gå på Elmias blomstermässa, och för att titta på SM i blomsterbinderi. Det blev verkligen en kanondag! Det var jättekul att gå runt och se vad alla de som tävlade "slängde ihop" - de var verkligen duktiga och jag är riktigt imponerad över vissa grejer. Några saker såg relativt enkla ut, men ibland stod man verkligen bara och gapade - ligger ju minst sagt i lä, haha ;) Men vem vet, om några år kanske jag står där själv och tävlar?

Vi hade fått i uppgift att i små grupper hålla extra koll på en viss florist - min grupp fick Lina Supstiks (som senare, inte helt oväntat, vann tävlingen). Det hon gjorde var riktigt häftigt, annorlunda och snyggt :) 

Begravningsdekoration

Idag fick vi göra en begravningsdekorationer i dekorativ stil på Anna-Karins lektion. Det var riktigt kul, men också lite småklurigt emellanåt. 

Till de dekorationer vi har gjort förut så har vi satt oasisen i en kruka, men eftersom vi skulle göra en begravningsdekoration så använde vi oss utav en oasishållare (petit) istället. 
Vi satte en grön manschett och jobbade ut en V-form framtill.Sen satte vi ut aconitum och cannapinnar för att skapa den långa linjen. Här gällde det att sticka i rätt så att inte dekorationen börjar "flyga" eller får en lutande känsla ^^ Sen skapade vi en centrallinje med hjälp av nejlikor och byggde ut en tydligare form med hjälp av brudslöja, santini, gräs och annat grönt ^^

Begravningskrans

Igår fick vi testa att linda begravningskransar med cypress, något som visade sig ta mycket längre tid än jag först trodde. Det blev en del suckar och svordomar innan kransen var helt färdig ;)

Vi började med att linda in halmkransen i vliselin och klippa till en väldig massa cypress i mindre bitar, vilket gjorde att hela klassrummet luktade jul ^^,
Sen var det bara att sätta igång och linda, och det tog som sagt sin lilla tid - rättare sagt hela dagen, haha! Work in progress ^^
Men fint blev det onekligen!
Ser verkligen fram emot att få dekorera den sen :)


Begravningsbukett

Idag på Fredriks lektion fick vi testa på att göra begravningsbuketter, som till en viss del liknar nivåbuketter till formen. Skillnaden är att begravningsbuketten ligger ner, och att den ska ha.. hur ska jag förklara.. en fyllig, trekantig form ^^,

Vi började, som vanligt, med att förbereda allt material.
Sen var det dags att sätta igång med buketten!
Vi gjorde först en botten av cypress och jobbade sen in blommor och mellanstick i spiral. Det kluriga var att få till en höjd på buketten och samtidigt få den något triangelformad.Till skillnad från hur vi tidigare gjort så höll vi inte upp buketten utan hade den liggandes på bänken hela tiden.För att bygga upp formen använde vi oss bara av gröna mellanstick, brudslöja och tre aconitum (stormhatt). När vi var färdiga med grunden så stack vi ner grön santini och nejlikor.Öppet hus lördag 1/10

Skolans öppet hus i lördags var verkligen kanonkul! Det kom runt 4000 besökare och vi florister sålde blommor för omkring 17000 kronor - galet!

Vi var uppdelade i olika grupper, jag var med och gjorde dekorationer och planteringar samt hade hand om vernisagen en timma. Jag var lite nervös över att stå och arbeta med blommorna och ha folk som tittar på vad man gör, men det var faktiskt inte så farligt ^^,
Att ha hand om vernisagen var riktigt roligt - vi fick jättemycket beröm och alla verkade uppskatta det vi hade gjort :)
Bilder från vår lilla butik innan vi öppnade. Allting byttes ut mot det vi stod och gjorde allt eftersom folk handlade :)

Och här nedanför finns lite bilder på vad jag pysslade fram under dagens gång :)


RSS 2.0