Exponering

I torsdags ägnade vi hela dagen åt att exponera. Vi har olika ställen på skolan där vi kan få öva på att exponera, och nu var det dags fixa till julexponering. Jag, Anna B & Anna H skulle exponera i "djurhuset" och vi fick grått och antikt som färg och tema.

Vi började med att städa undan allting och bolla idéer. Ganska snart hade vi en bild av vad vi ville göra, och sen var det bara att sätta igång ^^,

Vi bytte tapet, planterade, planterade, planterade, hängde upp lyktor & stjärnor, la en  spegel och filt/tyg och snö på golvet, och lite annat småpyssel.

Sist men långt ifrån minst - vi byggde en gran av hönsnät och en gammal ställning för klätterväxter. Den blev så j-la snygg och häftig!

En annorlunda adventsljusstake

Idag fick vi göra en lite annorlunda adventsljusstake, kanske inte den mest hållbara varianten men ska det vara snyggt så ska det ;) Det var även en liten lektion i hur man jobbar med formbinderi.

Vi började med att rita upp en skiss på hur vi ville att vår skulle se ut, och försökte att räkna ut på ett ungefär hur många blommor vi skulle behöva. Jag valde att göra två hjärtan som satt ihop.Vi limmade fast oasisblock på en frigolitplatta, skar till, la i blöt och satte i fyra ljushållare.Sen var det "bara" att sätta i blommorna - de skulle sitta huvud mot huvud.Jag mälade fast mossa runtom på sidorna.Sen frångick vi formbinderins regler där det inte ska pimpas och dekoreras, och dekorerade lite (:
Jag satte i några gröna pärlnålar och förstärkte formen med hjälp mikadopinnar. Satte även i några glittriga stjärnor. Blev jättenöjd med resultatet ^^,

Dekorering av kransar

I måndags var det back to school efter tre veckor på annat håll med båda lov och praktik. Det var lite konstigt att komma tillbaka till skolan och tempot där efter att ha varit ute på praktik, men det var ändå kul att vara tillbaka igen :)

Vi hade haft i läxa att linda en krans, jag valde att göra min i toppmossa, och dessa dekorerade vi i måndags.I tisdags fick vi även dekorera varsin cypresskrans som vi förut hade använt till att öva på att göra begravningskransar. Nu fick de bli dörrkransar storlek större istället ^^,


Praktik

Veckorna 45 och 46 var vi ute på praktik, jag var på Blomsterhörnan i Mariestad - trivdes kanonbra! :) Det har varit både roligt och lärorikt, framför allt var det kul att få testa på att vara i en riktig butik eftersom det är det som väntar för många efter att skolan är slut. För mig kändes det ännu mer som rätt val att gå floristutbildningen - jag gillade verkligen allting med att vara i butik!

Jag fick testa på att göra det mesta - buketter, sorgbuketter, planteringar, inslagning, linda kransar o dekorera kransar, exponering, följa med och lämna bud, ta emot kunder, använda kassan... Jaa, allting som jag hade hoppats på (och lite till) ^^,

Jag var lite dålig på att ta kort på det jag gjorde, men lite bilder blev det iallafall :)


Sista dagen fick jag göra någonting - vad jag ville - att ta med hem. Lättare sagt än gjort i en butik där man i princip vill ta med sig allting hem! Men det blev till slut en plantering till köksbordet ^^,


En gitarr till Lasse :)

Denna veckan har vi haft höstlov, vilket har varit både skönt och lite segt (saknar skolan, haha!).
Men i torsdags var jag och några andra tillbaka på skolan för att göra dekorationer till Lasse Berghagens show som skulle äga rum här i Töreboda på lördagen. Det var en riktigt rolig dag! :)

Jag, Anna och Malin gjorde en blomstrande gitarr.
Vi börjad med att rita ut en gitarr på en träskiva. Sen skulle vi såga ut den.... Hahaha! Jag säger inget mer än tre tjejer, en snickarverkstad och en bandsåg xD
Gitarrformen blev iallafall utsågad, dock "lite" ojämn ;)Vi limmade ihop tio oasisblock till gitarrkroppen och tre till halsen, vi stack också igenom några cannapinnar för att hålla ihop blocken ytterligare. För att få träskivan att fästa på oasisen limmade vi fast oasishållare (såna små med piggar på) och tryckte sen fast oasisen.
Sen gällde det att försöka få all oasis genomblöt, vi kom fram till att det enklaste sättet var att lägga den blivande gitarren på en uppklippt sopsäck ute på gräsmattan och hälla på maaaassa vatten. Inte det bästa sättet kanske eftersom oasis ska ligga helt i vatten, men det fanns helt enkelt inget badkar att lägga den i, haha! Kan ju säga att den vägde en del sen när vi skulle in med den igen xD

Vi skar bort all överflödig oasis och gitarren började ta form ^^Vi limmade och mälade fast svart tyg i hålet och mälade fast mossa på gitarrhalsen. Jag vet inte hur många mälar vi gjorde den här dagen, en hel del iallafall!Sen sprayade vi mossan svart och började sätta i blommorna.När alla blommorna var på plats mälade vi mossa runtom gitarrkroppen och började dekorera.
Cannapinnar till stallet, mikadopinnar som strängar, pärlnålar till stämskruvar och diverse andra delar som jag inte vet vad de heter :)Jag måste säga att jag är grymt nöjd med resultatet! Det blev mycket bättre än jag trodde, och var inte heller så svårt som jag trodde.
Får hoppas att Lasse blev glad ^^,


RSS 2.0