Den första stiftade tärnbuketten

Onsdagen började med att vi först gick ut i skolområdet och införskaffade lite olika blommor, blad och annat smått & gott (nypon, rönnbär, m.m) som vi hittade. Tillbaka i klassrummet radade vi upp allting på bänken framför oss.



Eftersom vi inte hade några direkta stjälkar att arbeta med så fick vi helt enkelt skapa/förstärka stjälkar med hjälp av olika trådar och floratejp. Efter mycket pillande, och några små diskreta svordommar över trådar som inte ville gå in där man själv ville, så var allting skaftat och klart. 

Jag tog tyvärr ingen bild på det, det blir så när man är helt inne i sin egna lilla skaftningsvärld, men när allting väl hade fått själk så började vi sätta ihop en liten bukett. Här fick vi ta limpistol till hjälp ibland för att få allting på rätta stället.  



När buketten väl tagit form lindade vi in de konstgjorda stjälkarna i floratejp. Vi lindade även med sidenband för att få ett snyggt skaft att hålla i. Avslutningsvis dekorerade vi med färgad ståltråd kring skaftet, en pärla nertill och.. nu kommer jag inte ihop vad det där fluffet kallades för, men grönt fluff ^^


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0