En gitarr till Lasse :)

Denna veckan har vi haft höstlov, vilket har varit både skönt och lite segt (saknar skolan, haha!).
Men i torsdags var jag och några andra tillbaka på skolan för att göra dekorationer till Lasse Berghagens show som skulle äga rum här i Töreboda på lördagen. Det var en riktigt rolig dag! :)

Jag, Anna och Malin gjorde en blomstrande gitarr.
Vi börjad med att rita ut en gitarr på en träskiva. Sen skulle vi såga ut den.... Hahaha! Jag säger inget mer än tre tjejer, en snickarverkstad och en bandsåg xD
Gitarrformen blev iallafall utsågad, dock "lite" ojämn ;)Vi limmade ihop tio oasisblock till gitarrkroppen och tre till halsen, vi stack också igenom några cannapinnar för att hålla ihop blocken ytterligare. För att få träskivan att fästa på oasisen limmade vi fast oasishållare (såna små med piggar på) och tryckte sen fast oasisen.
Sen gällde det att försöka få all oasis genomblöt, vi kom fram till att det enklaste sättet var att lägga den blivande gitarren på en uppklippt sopsäck ute på gräsmattan och hälla på maaaassa vatten. Inte det bästa sättet kanske eftersom oasis ska ligga helt i vatten, men det fanns helt enkelt inget badkar att lägga den i, haha! Kan ju säga att den vägde en del sen när vi skulle in med den igen xD

Vi skar bort all överflödig oasis och gitarren började ta form ^^Vi limmade och mälade fast svart tyg i hålet och mälade fast mossa på gitarrhalsen. Jag vet inte hur många mälar vi gjorde den här dagen, en hel del iallafall!Sen sprayade vi mossan svart och började sätta i blommorna.När alla blommorna var på plats mälade vi mossa runtom gitarrkroppen och började dekorera.
Cannapinnar till stallet, mikadopinnar som strängar, pärlnålar till stämskruvar och diverse andra delar som jag inte vet vad de heter :)Jag måste säga att jag är grymt nöjd med resultatet! Det blev mycket bättre än jag trodde, och var inte heller så svårt som jag trodde.
Får hoppas att Lasse blev glad ^^,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0